Kuorikate - Oulu

Kuorikate estää kuumalla ilmalla kosteuden haihtumista maasta, sateisella säällä se imee itseensä vettä estäen alla olevan maan liettymistä. Näin kuorike toimii kasvuston kosteustasapainon säätelijänä.

Kuorikate estää myös siemenkasvien taimettumista, estäen näin siemenrikkakasvien leviämistä. Maassa jo olevien juuririkkakasvien kehitystä kuorikate ei torju.

Toisaalta ilmava kuorikekerros luovuttaa ravinteita maahan ja lisää kastematojen ja muiden pieneliöiden toimintaa, tarjoten näin istutetuille kasveille hyvät kasvuolosuhteet.

Männyn kuorikate - Lehtipuuhake - Turvakate

Männyn kuorikate on yleisin kuorikatteista. Sopii kaikkiin kohteisiin.

Lehtipuuhake on nimensä mukaan koivua, haapaa jne, joka ei ole niin hapanta kuin mänty. Kestävyys on myös parempi. Lehtipuuhake maatuessaan lannoittaa alustansa. Lehtipuuhake ei sido itseensä niin paljon typpeä kuin pihkapuuhakke, jolloin lannoittamis tarve on vähäisempää.

Turvakate on tarkoitettu paikkoihin jossa esim. lapsen putoaminen ei aiheuta haavereita kun hake vaimentaa iskua. Vrt. turvahiekka. Tuote on putoamistestattua (HIC-testattu) ja hyväksytty käytettäväksi leikkivälineiden alla.

TURVAKATE:

- Luonnontuote
- Leikkivälineet kuluvat vähemmän kuin turvahiekkaa käytettäessä
- Ei kulkeudu sisätiloihin niin kuin turvahiekka
- Ei pölise, joten pölyallergisetkin pystyvät leikkimään välineillä
- Ei kovetu ajan kanssa niin kuin turvahiekka

Kuorikkeen ja lehtipuuhakkeen levitystä

Turvakate kohteita ja levitystä

Muut maa-ainekset